top of page
BigBouncers0256ByN.jpeg

Col·lectiu

Big Bouncers

Fotografia de

Tristán Pérez-Marín

El Col·lectiu Big Bouncers està format per l’Anna Rubirola, la Cecilia Colacrai i la Mireia de Querol

Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari i al costat d’altres artistes, així com en la docència de la dansa.

El col·lectiu ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015, per la peça BIG BOUNCE. L’any 2018 són nominades als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques (Catalunya) amb la peça O.V.N.I com a millor espectacle nacional de dansa.
A l’any 2019 el
Mercat de les Flors (Barcelona) convida a les Big Bouncers a presentar diversos treballs propis i d’artistes vinculades al col·lectiu en el marc d’una Constel·lació dins la seva programació.

Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012, compartint les seves inquietuds i desenvolupant una pràctica comuna, amb l’interès d’investigar i aprofundir en els nous llenguatges escènics i generar una metodologia de treball pròpia. Des de l’inici el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de performances per a espais no convencionals “site specific” i la pedagogia.

L’interès i disparador del col·lectiu radica en el cos i les seves possibilitats, encara que es permet desbordar els límits de la dansa per entendre i tractar amb els mateixos paràmetres cada element que intervé l’escena (escenografia, llums, so, objectes, paraula, etc.). Big Bouncers genera per a cada nou projecte una pràctica específica que li permet descobrir el llenguatge físic adequat per a la proposta.

Les seves peces escèniques pretenen convidar sense imposar i suggerir sense limitar l’imaginari de l’espectador. Fins al moment han estrenat les peces: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014), O.V.N.I (2017), Acte Reflex (2018), Jungla (2018) i Si estiguéssims soles a l’Univers, seria una gran pèrdua d’espai (2019).

Al llarg d’aquests anys el Col·lectiu ha presentat les seves peces en diferents espais i festivals com: Teatre Mercat dels Flors, Festival Salmon, Festival El Més Petit de Tots, Fira de Tàrrega, Fundació La Pedrera, MACBA, Museu de la Ciència de Terrassa, Festival Sismògraf, Teatre Principal de Mallorca, Convent dels Arts d’Alcover, Antic Teatre, Festival Grec, La Caldera, El Graner, entre d’altres.

Altres activitats en les quals ha participat el Col·lectiu en els últims anys: Projecte pedagògic per a docents i escoles d’educació infantil organitzat pel GRANER 2019-2020. Primera Jornada Motors de creació 2019, organitzada per la APDC en el CCCB (Barcelona); Projecte En Residència 2018, realitzat a l’Institut de Secundària Moisès Broggi i promogut per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB); transmeten la peça Big Bounce a l’assignatura de Repertori II al CSD de l’Institut del Teatre de Barcelona; ofereixen tallers d’eines de creació i tallers de dansa en família a diferents espais de la ciutat de Barcelona i dels voltants.

Big Bouncers col·labora regularment amb altres artistes i professionals que contribueixen a fer créixer els seus diferents projectes: Ursa Sekirnik, Joana Serra, Oriol Roca, María Alejandre, Anna Bohigas, Tristán Pérez Martín, Pablo Mo Ramírez, Anna Boix, Laia Montoya, Imma Romero i Yolanda Toledano.

Creacions del Col·lectiu

bottom of page