top of page
2K6A1424.jpg

Anna Rubirola López

Barcelona, 1976

Coreògrafa, intèrpret i docent resident a Barcelona

Experiència com a creadora

Actualment forma part del col·lectiu Big Bouncers juntament amb Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, amb qui ha realitzat diferents peces (Big Bounce, Big Bounce Site Specific, I see a Spider on the wall, OVNI, Jungla, Si estiguéssim Soles a l’Univers, Seria Una Gran Pèrdua d’Espai....entre altres. 

Big Bouncers ha rebut l’aplaudiment a la creació Emergent dels Premis Sebastià Gasch 2015, i una nominació a millor espectacle de dansa als Premis de la Crítica 2018. El Mercat de les Flors va realitzar una constel·lació del col·lectiu, on hi han presentat diferents peces (temporada 2019).

 

Ha dirigit la peça Poruszony Las per a la companyia polonesa Olsztynki Teatr Tanca. Aquesta peça va destinada a públic familiar amb infants de menys de 2 anys. Va ser estrenada al febrer del 2020 a Olsztyn, Polònia. 

 

Forma part també del Group LaBolsa que ha creat La Mesura del desordre amb direcció de Thomas Hauert estrenada al Festival Grec 2015, i que acaba de presentar la seva darrera creació Retrats Errants al Mercat de les Flors (febrer 2021).

 

Des del 2015 gestiona l’espai de creació La Visiva de manera conjunta amb Mireia de Querol, Cecilia Colacrai i Ursa Sekirnik.

També forma part de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics) juntament amb Pere Faura i Claudia Solwat. G.R.U.A genera nous contextos d’exhibició artística com Caravana de Tràilers (Festival Grec/Festival Sismògraf, Festival TNT), i Tacet (Festival Grec).


Anteriorment ha col·laborat com a coreògrafa  amb artistes com Pere Faura, Joao Lima, Maria Montseny, Mira Calix i Alexander’s Annex (Londres), Oriol Roca,  i Vrak’ Trio (França).


Ha dirigit la preparació física d’actors en produccions de teatre  de Pau Carrió i Àlex Rigola, i creat la coreografia d’Enric V, Nit de Reis i Hamlet,  de Pau Carrió.

Experiència com a intèrpret

Ha treballat com intèrpret a diverses companyies:

Big Bouncers, Group LaBolsa, Àlex Rigola, Erre que Erre, Sol Picó, Iliacan, Búbulus, Array (Londres), F.& C. Ben Aïm (Paris).
 

Ha participat en els projectes Caldera Express dirigits per Julyen Hamilton i John Jasperse.

Experiència com a docent

Combina la seva feina com a creadora amb la docència.
 

Des de l’any 2000 dona cursos de dansa contemporània, improvisació i tallers de creació a l'Institut del Teatre, Eolia, Conservatori Superior de dansa de València, tragantDansa, La Visiva, entre altres.

 

Des del 2015 imparteix de forma regular classes de composició al CSD (Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre), on actualment és cap de l’àrea de coreografia, del departament de dramatúrgia, escenificació escènica i coreografia.

 

Imparteix cursos de composició coreogràfica al Campus organitzat per la companyia Pryzmat a Mierki, Polònia.

Estudis

Titulada en dansa contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona l'any 1999.

 

Amplia i convalida el títol al Grau Superior de Dansa i Coreografia l'any 2010.

 

Rep diverses beques (Sgae i Generalitat de Catalunya) d'ampliació d'estudis pel Movement Research i la Trisha Brown Dance Company de Nova York els anys 2000 i 2002.

 

Amplia la seva formació com a creadora amb una beca (oferta per The Place i La Caldera) al Choreodrome de The Place, Londres l'any 2007 .

Rep una beca de recerca i creació de l’OSIC, per a poder portar a terme tot el projecte de recerca amb infants previ a la creació de Poruszony Las.

bottom of page