top of page
07-0027.jpeg

Col·laboracions

Victòria d'Enric Vº

Pau Carrió , Teatre Lliure

Fotografies de

Ros Ribas

SINOPSI

La història d’Enric és la d’un príncep allunyat de la cort i amb companys de reputació dubtosa, de qui ningú, sobretot el seu pare, no espera gran cosa com a futur rei. Un cop coronat però, atiat per l’església, decideix emprendre un guerra contra França per reclamar els antics drets dinàstics i, tot i els pronòstics en contra, la guanya i és considerat un heroi. Acaba essent així, a les cròniques d’història, un home exemplar. Com ho són ara molts dels esportistes, professionals i empresaris d’èxit.


L’imperatiu de guanyar és gairebé indestriable de la nostra manera d’entendre espais tan dominants en la nostra societat com l’economia, la política o l’esport. Assolir l’èxit i la victòria en aquests àmbits, com en molts d’altres, sembla irrenunciable. Creixem i vivim amb la set de victòria, i les ganes de guanyar són un dels grans motors per fer avançar les nostres feines, la nostra carrera, la nostra economia, la nostra vida. Victòria i èxit són valors reconeguts i promocionats socialment.


La victòria és, en el seu sentit primigeni, l’acció de vèncer l’adversari en un combat. I per tant, quan en parlem, de manera conscient o no, ho fem inevitablement des de l’èpica de la guerra, la derrota i el triomf. En un món finit com el nostre no hi ha guanyador sense perdedor. La nostra victòria comporta sempre la derrota d’algú altre. I tot i entendre entendre això, perseguim la victòria.


Per què ens atrau tant vèncer? La victòria és un bon objectiu comú? Val la pena viure per guanyar? Ens hem de construir nosaltres mateixos a partir de la victòria sobre els altres? En el recorregut cap a la victòria, aquest “nosaltres” es veurà modificat? Alguns de nosaltres passarem a formar part dels “altres”, dels derrotats? Un cop assolida, fins a quin punt és netament diferenciable la victòria de la derrota?
Aquestes són només algunes de les moltes preguntes que, crec, transiten per la peça de William Shakespeare i que volem compartir amb vosaltres explicant amb el vostre ajut la Victòria d’Enric V.


Pau Carrió i Llucià

EQUIP ARTÍSTIC

Versió i direcció  Pau Carrió

Interpretació  Pep Ambrós, Laura Aubert , Javier Beltrán, Paula Blanco, Pau Carrió, Pol López, Albert Prat, Mima Riera, María Rodríguez, David Verdaguer Pistola, Arnau Vallvé

Vestuari  Sebastià Brosa i Raquel Bonillo 

Il·luminació  Raimon Rius 

Música  Arnau Vallvé

Coreografia i entrenament d’actors  Anna Rubirola 

Aula de cant  Laia Santanach

Ajudant de direcció  Bernat Pons

Coproducció  Teatre Lliure i Grec 2014 Festival de Barcelona

bottom of page